Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه فرهنگیان گلستان گفت: به دلیل کمبود فضای آموزشی و امکانات در دانشگاه فرهنگیان استان، امسال توانستیم تنها نیمی از سهمیه‌ای که برای این دانشگاه در نظر گرفته‌شده بود را جذب کنیم.

محمدرضا مازندرانی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا-منطقه گلستان با اشاره به گذشت ۷ سال از فعالیت دانشگاه فرهنگیان در کشور و همزمان در استان گلستان، اظهار کرد: در کشور ۱۰۳ پردیس و واحد دانشگاهی مشغول پرورش دانشجو معلمان هستند که از این تعداد یک پردیس برادران و یک پردیس خواهران در گرگان و یک واحد دانشگاهی در گنبدکاووس مشغول به فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به اهمیت موضوع پرورش معلم پرداخت و افزود: جامعه شناسان معتقدند، تغییر و تحول در جامعه تنها از طریق مدارس و آموزش‌وپرورش صورت خواهد گرفت و پیش‌شرط این مسئله داشتن معلم تحول‌خواه است.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان گلستان تصریح کرد: تا سال ۱۴۰۵، از یک‌ میلیون معلمی که در حال حاضر در کشور فعالیت می‌کنند، دو سوم آنها بازنشسته می‌شوند. دانشگاه فرهنگیان با ظرفیت پذیرش سالانه ۲۵ هزار دانشجو معلم از طریق کنکور سراسری و ۱۵ هزار نفر از طریق آزمون‌های استخدامی، ۴۰ هزار نفر را در طول سال آموزش می‌دهد. آموزش این تعداد دانشجو، پاسخگوی حجم زیاد بازنشستگانی که تا سال ۱۴۰۵ خواهیم داشت، نیست.

مازندرانی با تأکید بر اینکه در بخش زیرساخت‌ها مشکلات بسیار زیادی در دانشگاه فرهنگیان استان داریم، گفت: باید در استان شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کنیم که فضای مناسب برای پرورش دانشجو معلمانی که روزی جایگزین معلمان بازنشسته می‌شوند، وجود داشته باشد. از استاندار، نماینده ولی‌فقیه در استان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی انتظار داریم که به‌ شکل جدی به این مسئله ورود پیدا کنند.

وی خاطرنشان کرد: امسال بیش از ۱۵۰۰ سهمیه پذیرش دانشجو معلم در استان داشتیم که به دلیل کمبود فضای آموزشی و امکانات، تنها توانستیم نیمی از آن را جذب کردیم. یکی از مزایای دانشگاه فرهنگیان این است که فرد در بدو ورود به دانشگاه به‌صورت آزمایشی در مدت‌زمان تحصیل کارمند دولت می‌شود و پس از اتمام تحصیل نیز در صورت اخذ شرایط علمی، آموزشی و گزینشی به‌صورت رسمی کارمند دولت خواهد شد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان گلستان با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد دانشجو معلمان این دانشگاه بومی هستند، تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایلی که اصرار بر توجه به این دانشگاه داریم، بحث اشتغال‌زایی است. دانشگاه فرهنگیان جزء دستگاه‌های برتر اشتغال در استان است. وقتی نتوانستیم نیمی از سهمیه دانشجو معلم استان را جذب کنیم، زمینه اشتغال زیادی از جوانان که عمدتا بومی‌اند از بین رفت.

مازندرانی اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان کشور با اجرای طرح ۱۰۰ – ۳۱ به دنبال ایجاد فضای ۱۰۰ هکتاری در تمامی استان های کشور جهت استقرار دانشگاه جامع فرهنگیان است. در این راستا در استان به دنبال تهیه زمین هستیم و در حال حاضر زمین ۲۵ هکتاری در حاشیه شهر گرگان نشانه‌گذاری شده و در حال رایزنی با ادارات مربوطه هستیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تحصیل بیش از ۲ هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان گلستان، گفت: یکی از ضعف‌های اصلی آموزش در دانشگاه فرهنگیان، کمبود هیات علمی است. بر اساس شاخص‌های وزارت علوم به ازای هر ۳۰ دانشجو، یک هیات علمی در نظر گرفته‌شده است در حالی که در دانشگاه فرهنگیان استان گلستان به ازای هر ۲۰۰ دانشجو، یک هیات علمی داریم.

رئیس دانشگاه فرهنگیان گلستان با اشاره به اینکه پذیرش دانشجو معلمان از طریق بوم انجام می‌گیرد، تصریح کرد: استان به سه بوم شرق، ‌ مرکز و غرب تقسیم‌بندی شده است. در حال حاضر در گرگان مرکز استان با توجه به رغبت به رشته های پزشکی و فنی در دانشگاه‌های معتبر، اولویت معلمی کم رنگ است. به همین دلیل سهمیه‌ای که برای بوم گرگان در نظر گرفته می‌شود، هیچ گاه از نصف بیش تر نشده و مابقی از شهرستان‌های دیگر پذیرش می‌شوند.

مازندرانی بیان کرد: با توجه به این موضوع، در دراز مدت شاهد خواهیم بود کسانی که با فرهنگ دانش آموزان گرگانی آشنا نیستند، معلمان آنها شوند. نیاز است که آموزش‌وپرورش نسبت به ایجاد رغبت در خانواده‌های گرگانی برای فرستادن فرزندانشان به رشته معلمی تلاش کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان دانشجو معلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۹۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ توصیه رهبر معظم انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟

خلاصه بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهش ۱۴۰۳ برگزار شد، به این شرح است:

- پیشرفت،‌ امنیت، سلامت، علم و تحقق همه ارزش‌های انسانی و اسلامی در کشور در گرو وجود نیروی انسانی مناسب است که این کار عظیم برعهده آموزش‌وپرورش است.

- ترمیم سند تحول با استفاده از نخبگان داخل و خارج آموزش‌وپرورش، باید مستمر ادامه یابد.

- توانمندسازی معیشتی و مادی معلمان همیشه مورد تأکید بوده و اکنون نیز هرچه ممکن است باید در این زمینه تلاش شود.

- معلم از نیروی معنوی و عشقی که در وجود هر انسانی به تعلیم و تربیت وجود دارد، استفاده کند و با بهره‌مندی از ملزومات، نیازها و تجربیات، شغل پرمرتبت معلم را قوام و استواری و استحکام دهد.

- نیت، روحیه، انگیزه و درک حقیقی از «معلمی»  لازمه پرورش نسل‌ نو است.

 - تقویت مراکز تربیت معلم لازمه دستیابی جامعه معلمین به سطح تراز است.

- دانشگاه فرهنگیان و دیگر مراکز تربیت معلم باید کاملاً تقویت شوند.

- صرف توجه معلم به مسائل پرورشی کافی نیست و باید مجموعه‌ای، متولی این مسئله بسیار مهم باشد.

- جلوگیری از ایجاد و شیوع آسیب‌های اجتماعی جزو توقعات از جوانان است.

- در خود مدارس آسیب‌های اجتماعی وجود نداشته باشد که این جزو وظایف معاونت پرورشی است.

- تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور و نظام برای نوجوانان و جوانان، وظیفه دیگر معاونت پرورشی است.

- دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان باید از منطق و عقلانیت سیاست‌ها و رفتار نظام باخبر باشند و بدانند پشت شعارهای  «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیلِ» ملت چه منطقی نهفته است و چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست.

- ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش مهم است.

- در مدیریت‌های سطح بالا تا متوسط تأکید بر ثبات دارم تا بتوان برنامه‌ها و کارهای مهم را دنبال کرد.

- الگوسازی و معرفی نمونه‌های برتر معلمان ضروری و شوق‌آفرین است.

- معلم باید در کنار علم‌آموزی، انگیزه، همت، اعتماد به نفس و شوق به درس و کار هم به دانش‌آموز بدهد تا ظرفیت‌های درونی او شکوفا شود.

- «دادن نگاه ملی به دانش‌آموز» انتظار دیگر است، یعنی دانش‌آموز بداند که تحصیل و کلاس درس قطعه‌ای از حرکت عمومیِ پیشرفت و جزیی از ماشین عظیم پیش‌برنده کشور و نظام است.

- «امیدآفرینی» ، «تشویق دانش‌آموزان به فعالیت‌های اجتماعی» و همچنین «مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان»، توصیه‌های دیگر رهبر انقلاب به معلمان بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دانشگاه فرهنگیان چهارمحال‌وبختیاری ۶۴۸ دانشجو پذیرش خواهد کرد
  • روایتی از دیدار معلمان و دانشجویان فرهنگیان با رهبر انقلاب / مراکز تربیت معلّم را دستِ‌کم نباید گرفت
  • حضور دانشجو معلمان در اردوی جهادی زکات دانش اندوزی آنهاست
  • معلم محرک علم و مولد قدرت است
  • فرمانده سپاه بوشهر: معلم محرک علم و مولد قدرت است
  • معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند
  • معلمان شاگردانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کنند
  • مسابقات فوتسال در شبانکاره برگزار شد
  • ۲۰ توصیه رهبر معظم انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟
  • ۲۰ توصیه رهبر انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟